Shape

Highlights

 • Product
  Raw genever
 • Product
  Sweet spiced genever
 • Product
  Aged 6 years
 • Product
  PX 7 Years
 • Product
  Dutch Paloma
 • Product
  Dirty Genever
 • Product
  Straaljager
 • Product
  Beerenburg Cola

Wij zijn hooghoudt

Grietje en Hero Jan Hooghoudt krijgen in 1888 een bijzonder idee. Eentje van smaak, kleur en geur. Het is de start van een grote, mooie ontdekkingstocht die nog lang niet stilstaat…

Shape
Shape
Image
Play

Ontdek onze wondere wereld

Image Image
Shape
Shape

familiedistilleerderij
sinds 1888

Hooghoudt: Meesters van Smaak. Al meer dan 135 jaar een eigenzinnige familie distilleerderij uit Groningen die vol passie smaken, kleuren en geuren uit de natuur haalt. Al vanaf dag één zijn we continu op zoek naar een nieuwe definitie van gedistilleerde dranken. Hooghoudt inspireert, experimenteert en innoveert, en maakt hiermee de jenever categorie relevant voor een breder publiek.

Meer over onze historie
Divider
Image

Ambachtelijke gemaakte distillaten

Bij Hooghoudt geloven we in het gebruik van hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten. Al meer dan 135 jaar halen we met passie de meest bijzondere smaken, kleuren en geuren uit de natuur. Vanaf het prille begin streven we naar een vernieuwende kijk op gedistilleerde dranken. Hooghoudt inspireert, experimenteert en innoveert, waardoor we verschillende dranken relevant maken voor een breder publiek. Ontdek de pure essentie van onze ambachtelijk gemaakte distillaten, doordrenkt met de smaken van de natuur.

De geografische ligging van onze distilleerderij is bepalend voor de unieke smaken. Elke jenever bevat een unieke selectie van de fijnste regionale kruiden uit de Hooghoudt-kruidentuin op landgoed Ewsum. Klassieke kloosterkruiden als brandnetelblad, gezegende distelkruid en oranjeschil bitter geven onze jenevers een fijne, zachte smaak. Daarnaast levert kruidenleveracier Jacob Hooy de beste natuurlijke kruiden om onze regionale kruiden te complementeren. Jacob Hooy staat al sedert 1743 synoniem voor vakmanschap en kwaliteit.

Image

Rijke Geschiedenis

Noem ons eigenwijze Groningers, maar alles wat in onze flessen zit, hebben wij zelf bedacht en gemaakt. En dat doen we al vier generaties lang. Het begon allemaal met onze levenslustige overgrootoma in 1888. Zij stond al experimenterend achter de distilleerketels in een tijd dat vrouwen nog niet eens stemrecht hadden. Grietje Hooghoudt zette daarmee de toon voor wat later onze missie werd: de oneindige zoektocht naar de lekkerste smaken. Daarom zijn we onze recepturen altijd blijven vernieuwen. Elke druppel Hooghoudt vertelt dit verhaal op zijn eigen manier. Gemaakt van ingrediënten die we bij voorkeur uit de regio halen en die altijd op kwaliteit geselecteerd zijn. Dat doen we al sinds 1888, en als het aan ons ligt, zullen we dat altijd blijven doen.

Familiebedrijf
Van de honderden jeneverdistilleerderijen die Nederland heeft gekend, is Hooghoudt een van de weinige nog volledig zelfstandige distilleerderijen die heeft standgehouden. Het leverde ons het predicaat van Hofleverancier op, als enige jenevermaker in ons land. Hoe dat zo kwam? Wij dragen zorg voor onze distilleerderij alsof het een kind is, omdát het vroeg of laat van onze kinderen is. Elke generatie Hooghoudt draagt iets bij aan onze familie-erfgoed, en koestert de nalatenschap van zijn ouders. Onze ouders.

Image

Trots onderdeel van de Graanrepubliek

Hooghoudt is trots onderdeel van de coöperatie De Graanrepubliek. Samen met de andere leden van de coöperatie werken wij samen om de smaak van steekproducten naar een nieuw niveau te tillen. Zo combineren we de meest smaakvolle granen en distillileerde botanicals om unieke dranken te produceren.

Bij Hooghoudt staat smaak hoog in het vaandel, inmiddels al vijf generaties lang. Dag in, dag uit experimenteren wij naar hartenlust met smaken, kleuren en geuren uit de natuur. Bovendien ligt ons Hooghoudt-hart bij het mooie Groningen; een regio die wij graag zo breed mogelijk ondersteunen en weer trots willen maken. Dus toen de eerste gesprekken startten over het initiëren van De Graanrepubliek, waren we bij Hooghoudt snel enthousiast. De coöperatie kocht in vervolg samen met de familie Hooghoudt en de boerenfamilie Waalkens uit Finsterwolde het monumentale pand waarin het bezoekerscentrum van De Graanrepubliek gevestigd is. Dat maakt Hooghoudt niet alleen een onderdeel van de coöperatie, maar ook een van de aanjagers van de nieuwe beweging.

Klik hier om een rondleiding te boeken.