Shape

Highlights

 • Product
  Raw genever
 • Product
  Sweet spiced genever
 • Product
  Aged 6 years
 • Product
  PX 7 Years
 • Product
  Dutch Paloma
 • Product
  Dirty Genever
 • Product
  Straaljager
 • Product
  Beerenburg Cola
ShapeShape Nieuws

Vernieuwde fles Kruidenbitters

Hooghoudt bestormt terrassen met kruidenbitter: Kalmoes Beerenburg Groninger Smaakmakers maken jenever aantrekkelijk voor jonge generatie Groningen, 13 april 2017 ? Hooghoudt zou Hooghoudt niet zijn zonder avontuur. Hieraan danken de producten van de Groningse jeneverdistilleerderij immers hun buitengewone smaak. Neem nou bijvoorbeeld de Kalmoes Beerenburg met zijn eigen signatuur van zachte kalmoeswortel. De Smaakmakers van Hooghoudt -een team van topbartenders - ontwikkelden met deze drank een gemakkelijk drinkbare cocktail voor op het terras: de Dutch Storm, met een pittige twist. Hiermee wordt het seizoen van ?het nieuwe jenever drinken? afgetrapt.
Divider
Single image
Divider

Kruidenbitter Beerenburg, de kwaliteitsjenever waar krachtige kruiden op getrokken worden, is al vanaf de zeventiende eeuw dé borrel voor stoere avonturiers. Bij familiedistilleerdij Hooghoudt wordt er graag geëxperimenteerd met het vangen van geuren, kleuren en smaken in alcohol. Hero Jan Hooghoudt, de derde generatie, heeft Beerenburg sinds de jaren zestig steeds opnieuw een eigen signatuur gegeven. Met succes: voor elk moment ontstond een passende kruidenbitter. Kalmoes Beerenburg drink je vanaf deze zomer op het terras. Zo spreekt Hooghoudt niet alleen avonturiers, maar ook de hippe cocktaildrinker aan met jenever.

De kalmoeswortel geeft een verfijnde zachtheid aan het karakter van deze kruidenbitter. Een zachtheid die de handtekening van Hooghoudt is. Hooghoudt is de eerste distilleerderij die deze plant, met zeer zachte wortels, laat trekken op jenever en deze verkrijgbaar maakt voor de liefhebber. De Kalmoeswortel wordt daarnaast ook voor culinaire toepassingen gebruikt en heeft binnen verschillende culturen een geneeskrachtige werking.

Dutch Storm cocktail
De Smaakmakers van Hooghoudt hebben een ultieme combinatie ontwikkeld voor een buitengewoon genietmoment op het terras. De Dutch Storm cocktail is spicy en herbal. Een interactie tussen de complexiteit van 77 kruiden in Kalmoes Beerenburg en een pittig randje van ginger beer, gegarneerd met een partje limoen. Door de zachte smaak is Kalmoes Beerenburg ook geschikt om puur te schenken.

Buitengewone drank, nieuwe fles
Bij Hooghoudt staat constante vernieuwing hoog in het vaandel. Niet alleen in smaak, maar ook in presentatie. Daarom hebben de kruidenbitters van Hooghoudt een nieuwe, stoere fles gekregen die past bij hun kruidige en intense karakter: een fles die staat. In cafés, thuis op tafel bij liefhebbers in Groningen, in de rest van Nederland en elders in de wereld.

Over de kruidenbitters

Kalmoes Beerenburg
Kalmoes Beerenburg is een krachtige bitter, gemaakt met maar liefst 77 kruiden en de fijnste jenever van de familiedistilleerderij. De smaak is zacht en puur door het karakter van de kalmoeswortel. Deze ontdekking van Hero Jan Hooghoudt is zijn eigenzinnige variant op de originele Beerenburg-receptuur. Door de zachte smaak is Kalmoes Beerenburg zeer geschikt om puur van te genieten.

Authentieke Beerenburg
Authentieke Beerenburg ligt het dichtst bij de receptuur van de allereerste Beerenburg. Een stevige bitter met 74 kruiden, getrokken op Hooghoudts beste jenever. Rijk en puur van smaak. Dat maakt de Authentieke Beerenburg ideaal om te mixen met frisdranken als cola en sinas.

Zachtbitter Kruiden&Honing
Zachtbitter Kruiden&Honing is een volle, kruidige bitter met 53 kruiden, ook getrokken op Hooghoudts beste jenever. Deze likeur onder de bitters is honingzacht van smaak en daardoor heel toegankelijk. In het recept wordt heidehoning gebruikt. Zeer geschikt in of naast warme dranken als koffie en chocolade melk.