Met de Blended serie geven wij onze visie op drie populaire whisky categorieën: Bourbon, Peated en Oloroso. Het zijn blends van koper gestookte moutwijn en graandistillaat. Deze hebben elk voor minimaal drie jaar op eikenhouten vaten gerijpt. De drie individuele smaakrichtingen zijn versterkt met hun eigen gedistilleerde botanicals zoals Amarena kersen, honing, Spaanse sinaasappel, gember en cacao.
De Bourbon, Oloroso en Peated zijn direct gericht op de moderne whisky liefhebber. Waarbij de Hooghoudt Blended serie balanceert tussen zachte complexiteit en ruwe tederheid. Daarnaast is elke variant verrijkt door een eigen unieke blend van gedistilleerde botanicals. Wij openen hiermee een compleet nieuwe smaakwereld voor whisky kenners, jenever liefhebbers, en nieuwe ontdekkers – break old habits, drink new ones.
Martijn Keesmaat, marketing directeur bij Hooghoudt: “Het is geweldig om verantwoordelijk te mogen zijn voor de ontwikkeling van een product op het snijvlak van whisky en jenever. De mogelijkheden die botanicals hierbij bieden zijn eindeloos en hebben de toekomst. We verheugen ons erop om moderne whisky en jenever liefhebbers te verassen met onze nieuwe Blended serie.”
De wereld van whisky wordt gekenmerkt door tradities en vaak strikte regels. Deze geven de producten hun verhaal en karakter, maar hierdoor zijn distilleerderijen ook vaak juist beperkt in de ontwikkeling van nieuwe smaken. De wereld van jenever is niet anders, op één ding na: De kunst van het distilleren en blenden van botanicals. Hierdoor kunnen unieke nieuwe smaken worden gecreëerd.