Shape

Highlights

 • Product
  Raw genever
 • Product
  Sweet spiced genever
 • Product
  Aged 6 years
 • Product
  PX 7 Years
 • Product
  Dutch Paloma
 • Product
  Dirty Genever
 • Product
  Straaljager
 • Product
  Beerenburg Cola
ShapeShape Nieuws

Over de grenzen van Bourbon, Peated en Oloroso heen

Hooghoudt brengt unieke Bourbon, Peated en Oloroso cask aged genevers op de markt
Divider
Single image
Divider

Met de Blended serie geven wij onze visie op drie populaire whisky categorieën: Bourbon, Peated en Oloroso. Het zijn blends van koper gestookte moutwijn en graandistillaat. Deze hebben elk voor minimaal drie jaar op eikenhouten vaten gerijpt. De drie individuele smaakrichtingen zijn versterkt met hun eigen gedistilleerde botanicals zoals Amarena kersen, honing, Spaanse sinaasappel, gember en cacao.

De Bourbon, Oloroso en Peated zijn direct gericht op de moderne whisky liefhebber. Waarbij de Hooghoudt Blended serie balanceert tussen zachte complexiteit en ruwe tederheid. Daarnaast is elke variant verrijkt door een eigen unieke blend van gedistilleerde botanicals. Wij openen hiermee een compleet nieuwe smaakwereld voor whisky kenners, jenever liefhebbers, en nieuwe ontdekkers – break old habits, drink new ones.

Martijn Keesmaat, marketing directeur bij Hooghoudt: “Het is geweldig om verantwoordelijk te mogen zijn voor de ontwikkeling van een product op het snijvlak van whisky en jenever. De mogelijkheden die botanicals hierbij bieden zijn eindeloos en hebben de toekomst. We verheugen ons erop om moderne whisky en jenever liefhebbers te verassen met onze nieuwe Blended serie.”

De wereld van whisky wordt gekenmerkt door tradities en vaak strikte regels. Deze geven de producten hun verhaal en karakter, maar hierdoor zijn distilleerderijen ook vaak juist beperkt in de ontwikkeling van nieuwe smaken. De wereld van jenever is niet anders, op één ding na: De kunst van het distilleren en blenden van botanicals. Hierdoor kunnen unieke nieuwe smaken worden gecreëerd.

BOURBON

De basis vloeistof heeft de kenmerkende volzoete licht kruidige tonen van Bourbon. Deze zijn versterkt met een distillaten van honing en karamel. Hier is een fruitige twist aan toe gevoegd van Spaanse sinaasappelschil, jeneverbes en een hint van munt. Dit maakt de Bourbon zeer geschikt om puur te drinken, maar de volle smaken doen het ook goed in de mix met cola en een limoentje.

OLOROSO

Deze oude jenever heeft drie jaar op ex-oloroso vaten gelegen. De vloeistof is vol van rood mediterraan fruit en geroosterde noten. Deze smaken komen tot hun recht door toevoeging van amarena kers, vanille en jeneverbes. Een licht kruidige blend van gedistilleerde kruidnagel uit Madagaskar en koriander maken de vloeistof af. Zowel heerlijk puur als in de mix met Ginger Ale.

PEATED

Als de meest onorthodoxe Blend van de drie, is Peated rokerig maar fris. Aan de ene kant een mond vol rook aangevuld met de fruitige frisheid van gedistilleerde gember, citroenschil en jeneverbes. Aan de andere kant het karakter van cacao en geroosterde koffiebonen.Een strakke drank voor nieuwe generaties. De rokerige frisheid komt goed terug in een combinatie met bijvoorbeeld cola. Een citroentje maakt deze mix af.

 

2/6