Shape

Highlights

 • Product
  Raw genever
 • Product
  Sweet spiced genever
 • Product
  Aged 6 years
 • Product
  PX 7 Years
 • Product
  Dutch Paloma
 • Product
  Dirty Genever
 • Product
  Straaljager
 • Product
  Beerenburg Cola
ShapeShape Nieuws

Hooghoudt zet eerste stap in het veroveren van Amerika

Familiedistilleerderij Hooghoudt kondigt een nieuwe samenwerking aan met distributeur Park 375 Avenue Spirits. Laatstgenoemde is onderdeel van Sazerac Company en bedient de Verenigde Staten vanuit Louisville, Kentucky.
Divider
Single image
Divider

Hooghoudt toont de wereld al sinds 1888 wat er allemaal mogelijk is met jenever en mag zich met recht een legacy brand noemen. Vandaag kondigt de distilleerderij hun beschikbaarheid in de Verenigde Staten aan. Eerder maakte Hooghoudt al bekend dat hun jenevers via exportbedrijf Dumilco verkrijgbaar zijn op de Chinese markt. Vanaf 2022 zijn Hooghoudt Holland Gin (in de Nederlandse markt bekend als Hooghoudt Raw Genever), Hooghoudt Aged Genever 5 years, Hooghoudt Sweet Spiced Genever en Hooghoudt Zero Zero 24 in de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Producten
Jenever spreekt een steeds breder en moderner publiek aan. Er is een toenemende behoefte aan meer diepgang in smaak en echte verhalen. In jenever worden niet enkel botanicals gebruikt, zoals bij Gin, maar ook altijd koper gestookte moutwijn die de smaak veel voller en graaniger maakt. Verder zorgt de rijke historie voor een mooi en relevant verhaal. Ook whisky liefhebbers ontdekken steeds vaker jenever door een toenemende behoefte aan meer speelse smaken waar jenever via botanicals weer goed op in kan spelen.

Hooghoudt Holland Gin is een 100% moutwijn jenever met een fris en kruidig karakter. Een volle rijke graansmaak in combinatie met jeneverbes en frisse kruiden en specerijen. Hooghoudt Holland Gin heeft recent een gouden medaille tijdens de International Spirit Challenge, de Gin Masters en de San Francisco World Spirit Competition gewonnen

Hooghoudt Aged Genever 5 Years is een unieke jenever op basis van een uitgebalanceerde granenmix bestaande uit: tarwe, mais en rogge die 100% op traditionele wijze in koper zijn gestookt. Hooghoudt Aged Genever 5 years won in 2020 een Silver Award tijdens de International Wine & Spirits Competition.

Hooghoudt Sweet Spiced Genever is een verrassende en eigentijdse jenever, met jeneverbes, vanille, kaneel, zoethout, foelie en korianderzaad. Bij zowel de San Francisco World Spirit competition als de The Spirit Masters won deze veelzijdige jenever een zilvere medaille.

Hooghoudt Zero Zero 24 is een alcoholvrije spirit met jeneverbes, lavendel en een vleugje vlierbloesem, op basis van de authentieke receptuur van de tweede generatie Hooghoudt. Hooghoudt Zero Zero 24 heeft in 2021 een zilveren medaille gewonnen tijdens de The Spirit business Low/No competition

375 Park Avenue Spirits

Het Amerikaanse 375 Park Avenue Spirits werd in 1981 opgericht en fungeert als onafhankelijk onderdeel van Sazerac Company, een miljardenbedrijf dat zich specialiseert in innovatieve merken op het gebied van sterke drank en wijn van over de hele wereld. 375 Park Avenue Spirits staat bekend om hun internationale samenwerkingen. In hun uitgebreide portfolio zijn onder andere J.P. Wiser’s Canadian Whisky, het Colombiaanse Dictador Rum, de Franse merken Castarède en Saint-Vivant Armagnacs, de Italiaanse Limoncello Rossi D’Asiago en de Schotse Cutty Sark whisky opgenomen.

Internationale ambitie

Arno Donkersloot, Directeur van Hooghoudt: ‘De familie Hooghoudt en al onze collega’s zijn bijzonder trots om te gaan samenwerken met 375 Park Avenue Spirits. Deze samenwerking sluit aan bij onze ambitie om Hooghoudt internationaal neer te zetten binnen deze unieke, historische en veelzijdige categorie. 375 Park Avenue Spirits weet waar ze mee bezig zijn als het gaat om het neerzetten van craft spirit brands. Afgelopen decennium hebben we een enorme toename in interesse voor Genever gezien en onze moderne, onderscheidende en vernieuwende dranken horen wat ons betreft juist nu thuis in de Amerikaanse markt.’