Shape

Highlights

 • Product
  Raw genever
 • Product
  Sweet spiced genever
 • Product
  Aged 6 years
 • Product
  PX 7 Years
 • Product
  Dutch Paloma
 • Product
  Dirty Genever
 • Product
  Straaljager
 • Product
  Beerenburg Cola
ShapeShape Nieuws

Hooghoudt trots onderdeel van de Graanrepubliek

Hooghoudt is trots onderdeel van de coöperatie De Graanrepubliek. Samen met de andere leden van de coöperatie werken wij samen om de smaak van steekproducten naar een nieuw niveau te tillen. Zo combineren we de meest smaakvolle granen en distillileerde botanicals om unieke dranken te produceren.
Divider
Single image
Divider

De Graanrepubliek is een coöperatie van boeren, ondernemers en makers in Oost-Groningen. De coöperatie focust zich op het verbeteren van het voedselsysteem, de biodiversiteit van het landschap én ze dragen een steentje bij aan de werkgelegenheid in de regio.

Bij Hooghoudt staat smaak hoog in het vaandel, inmiddels al vijf generaties lang. Dag in, dag uit experimenteren wij naar hartenlust met smaken, kleuren en geuren uit de natuur. Bovendien ligt ons Hooghoudt-hart bij het mooie Groningen; een regio die wij graag zo breed mogelijk ondersteunen en weer trots willen maken. Dus toen de eerste gesprekken startten over het initiëren van De Graanrepubliek: Een coöperatie van boeren, ondernemers en makers in Oost-Groningen, die niet alleen de smaak van streekproducten naar een nieuw niveau zou tillen, maar ook biodiversiteit van het landschap, plus het voedselsysteem zou verbeteren én een steentje bij zou dragen aan de werkgelegenheid in de regio, waren we bij Hooghoudt snel enthousiast. De coöperatie kocht in vervolg samen met de familie Hooghoudt en de boerenfamilie Waalkens uit Finsterwolde het monumentale pand waarin het bezoekerscentrum van De Graanrepubliek gevestigd is. Dat maakt Hooghoudt niet alleen een onderdeel van de coöperatie, maar ook een van de aanjagers van de nieuwe beweging. Van buitenaf lijkt dit wellicht een risico, maar voor ons voelt het natuurlijk. Want naast dat wij als familiebedrijf ons graag inzetten voor innovatieve, smaakvolle dranken, zijn wij als onderneming ook al sinds het begin betrokken bij het realiseren van werkgelegenheid in het gebied Oldambt, het verbeteren van de leefbaarheid en de economische versterking van de provincie Groningen.

De officiele opening van het bezoekerscentrum van de coöperatie heeft plaatsgevonden op 18 maart. In onze nieuwe stokerij zul je kennis maken met de geschiedenis van jenever, de geschiedenis van de familiedistillerderij en en je leert alles over de processen om de meest smaakvolle jenever te maken. Daarnaast kun je de Experience uitbreiden met een Hooghoudt proeverij, cocktail workshop of `Make your own` sessie waarin jij je eigen jenever gaat maken.

Klik hier om een rondleiding te boeken.

2/6