Shape

Highlights

 • Product
  Raw genever
 • Product
  Sweet spiced genever
 • Product
  Aged 6 years
 • Product
  PX 7 Years
 • Product
  Dutch Paloma
 • Product
  Dirty Genever
 • Product
  Straaljager
 • Product
  Beerenburg Cola
ShapeShape Nieuws

Hooghoudt schiet Zorgsector te hulp

De afgelopen weken zijn we bij Hooghoudt druk bezig geweest met de ontwikkeling van een desinfectiemiddel voor de zorgsector. Op het moment van schrijven worden de eerste flessen afgevuld en vervoerd naar verschillende zorginstellingen. Hieronder het artikel van Trouw over de inzet van Hooghoudt
Divider
Single image
Divider

Door: Hans Nauta, redactie Economie – Trouw
Foto: Reyer Boxem

Hooghoudt, de Groningse distilleerder uit 1888, gaat desinfecterende alcohol leveren aan de zorgsector. De eerste bestellingen zijn van Ambulancezorg Groningen en TSN Thuiszorg. “We verwachten dat dit slechts het begin is. Er zijn meer geïnteresseerde partijen”, zegt topman Arno Donkersloot. Het familiebedrijf staat onder meer in contact met Universitair Medisch Centrum Groningen.

Het idee kwam bij meester-distilleerder Frank Leystra vandaan. Hij zag in de groothandel geen desinfectiemiddelen staan en vroeg zich af: waarom zouden wij die niet zelf kunnen maken? Inmiddels is Hooghoudt klaar om te produceren. De reguliere productie van jenever, kruidenbitter en likeuren is verminderd vanwege de wegvallende vraag in de horeca. Door de coronacrisis is er een tekort op de markt voor desinfectie-alcohol, zegt Donkersloot. “We zien dat er woekerprijzen ontstaan en dat willen we tegengaan door desinfectiemiddelen aan te bieden tegen normale kostprijzen.”

Wat zit er eigenlijk in een desinfectiemiddel? Leystra: “We gebruiken de eenvoudige en betrouwbare formule die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gepubliceerd voor als er een tekort aan desinfecterende middelen is door het coronavirus. Desinfectiemiddelen bestaan voor 80 procent uit alcohol, met daarbij waterstofperoxide en glycerine, zodat de huid niet uitdroogt.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.