Shape

Highlights

  • Product
    Raw genever
  • Product
    Sweet spiced genever
  • Product
    Aged 6 years
  • Product
    PX 7 Years
  • Product
    Dutch Paloma
  • Product
    Dirty Genever
  • Product
    Straaljager
  • Product
    Beerenburg Cola
ShapeShape Nieuws

Grote kromme elleboog

Het gaat zo snel goed dat Hero Jan en Grietje in 1889 het keldertje in de Oosterstraat verruilen voor een mooi, diep pand aan de Grote Kromme Elleboog, het pand waar nu Slijterij van Erp zit. Hooghoudt is gauw een begrip voor een lekkere en vooral originele, zelfgestookte likeur.
Divider
Single image
Divider

Hero Jan en Grietje kunnen hun likeur direct aanpassen aan de wensen van de bezoekers van de winkel. Achterin werken de likeurstokers, voorin proeven en kopen liefhebbers hun drankjes. Vruchten, schillen, pitten, zaden en kruiden zorgen voor een verfijnde geur en smaak. Hooghoudt is gauw een begrip voor een lekkere en vooral originele, zelfgestookte likeur.

 

Rozijnen op brandewijn, morellen op brandewijn en Fladderak

Bekendheid krijgt Hooghoudt in die eerste jaren vooral met Boerenjongens van rozijnen op brandewijn en de morellen op brandewijn. De zure kers die daarvoor wordt gebruikt, ligt tijdens warme zomers te drogen op het dak boven de likeurstokerij. Ze worden stuk voor stuk ontpit met een schone haarspeld.

De beroemde half om half likeur ontstaat per ongeluk. Een bitter valt in een zoete likeur en het smaakt verrassend goed. Ook erg geliefd is de Fladderak, gemaakt van citrusvruchten als citroen en een geheim recept van onder meer anijs en een snufje kaneel.

Gevoel en passie
Bert Hooghoudt, de vierde generatie Hooghoudt zegt:

“Met gevoel en passie met dranken bezig zijn, behoort tot de waarden van Hooghoudt. Dat raken wij nooit kwijt. We zijn trots op wat er in de afgelopen eeuw tot stand is gebracht. Dat hangen we vervolgens niet uitbundig aan de grote klok. Daar zijn we dan weer te bescheiden en nuchter voor. Bij ons draait het vooral om het product dat we maken.”

Quote uit De geest in de fles, 125 jaar Hooghoudt uut Grönnen, Fokko Bosker, 2013