Shape

Highlights

 • Product
  Raw genever
 • Product
  Sweet spiced genever
 • Product
  Aged 6 years
 • Product
  PX 7 Years
 • Product
  Dutch Paloma
 • Product
  Dirty Genever
 • Product
  Straaljager
 • Product
  Beerenburg Cola
ShapeShape Nieuws

De Hooghoudt Aged 6: vooruitstrevend, uitgesproken en toegankelijk

Lokale smaakmakers, Hooghoudt is al sinds jaar en dag bezig om vol passie smaken, kleuren en geuren uit de natuur de halen. In het geval van de nieuwe Aged 6 maakt Hooghoudt gebruik van gedistilleerde frambozen, gefermenteerde druiven en cacao, maar deze nieuwe jenever heeft ook een primeur: hand-geplukte jeneverbessen van eigen bodem! En deze bijzondere mix van botanicals is nu voor het eerst te proeven in een 100% moutwijn die 6 jaar op Oloroso vaten heeft gerijpt.
Divider
Single image
Divider

JENEVERBES

Omdat jeneverbes in Nederland al jaren een beschermde bomensoort is, was het heel lang verboden om deze te gebruiken. Eigenlijk alle jeneverbessen voor Jenever en Gin komen dan ook uit het buitenland. Na jaren van voorbereiding samen met het Jeneverbesgilde uit Drenthe, was afgelopen jaar voor het eerst de populatie groot genoeg om samen weer jeneverbes te gaan plukken en distilleren. Bij de Aged 6 wordt dit bijzondere distillaat voor het eerst ingezet.

Martijn Keesmaat, Commercieel Directeur Hooghoudt: “Als familiedistilleerderij verbinden we al 134 jaar generaties, traditioneel met vooruitstrevend, uitgesproken met toegankelijk. Al deze elementen komen terug in de Aged 6: Een gelagerde jenever van 100% moutwijn met de typische rijkheid van lagering op goede Oloroso vaten en tegelijk de speelsheid van vers zomerfruit en cacao. De synergie tussen die twee is uniek en maakt de Aged 6 een van de smaakvolste en levendige gelagerde jenevers die op dit moment verkrijgbaar is. Dat we na jaren voorbereiden nu voor het eerst hand-geplukte jeneverbessen uit Nederland hebben kunnen gebruiken, maakt het een wel heel bijzondere fles.”

NEUS

Perfecte balans met veel fris zomerfruit, zoete rijpe geuren en kenmerkende sherry tonen.  Framboos, krenten/rozijnen, vanille en een hint van Braziliaanse koffiebonen in combinatie met geroosterde amandelen en cacao. Het geheel wordt aangevuld met een frisje van jeneverbes en florale tonen die aan vlierbloesem doen denken. Spaans eikenhout en de volle tonen van Sherry Oloroso brengen het geheel samen.  Na een korte rust in het glas komt de geur van bijenwas naar boven in combinatie met wat kruidigheid.

SMAAK

Fluweelzacht, filmend en perfect in balans. Het is een zwoele dans waarbij veel verschillende smaken elkaar opvolgen. De warme Sherry Oloroso tonen met krenten en rozijnen in combinatie met vanille komen eerste naar voren. Gevolgd door een hint blauwe agave. Vervolgens bosvruchten, in het bijzonder framboos, geroosterde koffiebonen en cacao. Een zwart pepertje maakt het geheel af. In de afdronk vind je Spaans eikenhout, vanille en geroosterde amandelen aangevuld met cacao. Een fantastisch samenspel tussen warme zoete tonen, fris zomerfruit, hout en noten.

2/6