DE COMBINATIES:
Bockbierstijl: Ondergistend herfstbock (6,4% tot 6,8%).
Smaakomschrijving: Strakke cleane herfstbock. Karamel en geroosterde tonen, zoet tot zoetig, moutig, en lichte moutbitter tot nagenoeg geen bitter. Weinig tot geen hopbitters. Iets dunner dan een bovengistend bockbier.
Voorbeelden: Amstel Bock (7%), Gulpener Herfstbock (6,5%), Budels Herfstbock (6,5%), Breugem Herfstbock (6,5%).
Jeneverstijl: Hooghoudt Sweet Spiced Genever, 30% alc.
Smaakomschrijving: Smaken van jeneverbes, vanille, kaneel,
nootmuskaat, zoethout, grapefruit,
abrikoos en kandij.
Foodpairing: Camembert, Coburger ham, toast met filet américain, brownie.

Bockbierstijl: Ondergistend of bovengistende herfstbock (6,4 tot 7% ABV).
Smaakomschrijving: Strakke cleane herfstbock. Karamel en geroosterde tonen, zoet tot zoetig, moutig, en lichte moutbitter tot nagenoeg geen bitter. Weinig hopbitters. Een 1 of 2 jaar oude herfstbock krijgen hints van rozijnen.
Voorbeelden: Grolsch Gerijpte bock (6,5%), Grolsch Herfstbok (6,6%), Bavaria Bok Bier (6,5%).
Jeneverstijl: Hooghoudt RAW Genever, Holland Gin 43% alc.
Smaakomschrijving: Leer, kaneel, speculaas. Drop-wortels.
Foodpairing: De jenever is niet op eikenhouten vaten gelagerd wat RAW Genever het frisse karakter van een jonge jenever geeft met de body van een korenwijn voordat die in het vat gaat.RAW Genever is een puur staaltje vakmanschap. De alcohol in deze jenever is niet de smaakdrager van de kruiden zoals bij gin, maar is samengesteld als smaakgever waarbij de kruiden en specerijen gebruikt zijn om de smaakstijl te accentueren.

Bockbierstijl: Weizenbock of roggebock (6,3 tot 7,0 %ABV).
Smaakomschrijving: Kruidige bock, niet zo intens als een weizendoppelbock. Zachte zoete karametonen met een licht zuurtje uit de tarwe of extra kruidigheid bij de roggebock.
Voorbeelden: ’t IJ Roggebok (7,8%), Blauwe Ijsbeer Weijsbeer Bock (6%), Heineken Tarwebok (6,5%), Hoop Awesome Autumn Rumbock (6,9%).
Jeneverstijl: Hooghoudt Blended Oloroso, Cask Aged Genever 40& alc.
Smaakomschrijving: Rond, Kaneel-Zoet. Appelig, Kruidig. Witte chocolade-vanille.
Foodpairing: Neus: Vol, rijk en geurig. Tonen afkomstig van de rijping op sherry Oloroso vaten zoals krenten, vanille, noten, gedroogde vijgen en specerijen komen naar voren. Aangevuld metfruitige geuren van rode kers en het friskruidige van koriander en jeneverbes. Heel verleidelijk. Smaak: In de smaak het rijpe van gedroogde krenten en rozijnen met tonen van kers en amandel. Zachte, volle rijpe tonen, houtsmaak en fris kruidige accenten. Heerlijke volle en lange afdronk met zoete tonen.De sherry Oloroso liefhebber wordt in z’n hart getroffen door deze drie jaar gelagerde jenever!
