Shape

Highlights

  • Product
    Raw genever
  • Product
    Sweet spiced genever
  • Product
    Aged 6 years
  • Product
    PX 7 Years
  • Product
    Dutch Paloma
  • Product
    Dirty Genever
  • Product
    Straaljager
  • Product
    Beerenburg Cola
Image Divider

Opkomst van Jonge Jenever

Na de Tweede Wereldoorlog neemt de populariteit van de receptuur van de jenever met neutrale graanalcohol verder toe. Een nieuwe manier van jenever stoken, wat resulteerde in de term 'Jonge Jenever'.

Na de Tweede Wereldoorlog neemt de populariteit van de receptuur voor jenever met neutrale graanalcohol verder toe. Deze kwam al op gang na de uitvinding van de kolomdistillatie in 1890. Halverwege de 20e eeuw werd deze manier van stoken aangeduid als het jonge recept om jenever te stoken, wat resulteerde in de term ‘jonge jenever’. Jenever met meer moutwijn, gestookt in de traditionele koperen ketel, wordt ‘oude jenever’ genoemd.

Wil je meer weten over het verschil tussen jonge en oude jenever? Klik dan hier

Shape

Lees verder in de jeneverpedia

Smaak Image

Kopstootje

Hooghoudt Image

4e generatie: de exporteur en filosoof

Historie Image

Dutch Courage

Smaak Image

Jeneverbes