Shape

Highlights

 • Product
  Raw genever
 • Product
  Sweet spiced genever
 • Product
  Aged 6 years
 • Product
  PX 7 Years
 • Product
  Dutch Paloma
 • Product
  Dirty Genever
 • Product
  Straaljager
 • Product
  Beerenburg Cola
Image Divider

Kopstootje

Jenever doet het goed in combinatie met frisse, kruidige of granige bieren, maar kan ook zeker naast je 'pilsje'.

Smaak

Een Kopstoot is een drankje dat ‘hard’ aankomt en bestaat uit een goed glas bier en een glaasje jenever. Wij zijn fan! Jenever doet het goed in combinatie met frisse, kruidige of granige bieren, maar kan ook zeker naast je ‘pilsje’. Ultiem genieten? Nip van je jenevertje en neem daarna een slok van je bier, laat de smaken in elkaar versmelten en versterken.

Hooghoudt Premium Jonge Jenever en een Tripel Bier
Een ultieme Kopstootcombinatie! Het fruitige en kruidige van een licht moutige en licht gebrande Tripel matchen heel erg mooi met de eigenschappen van de Premium Jonge Jenever van Hooghoudt, zonder te overheersen!

Hooghoudt Oude Graanjenever en een American Pale Ale
Bier gebrouwen met botanicals, kruiden en specerijen doen het erg goed in combinatie met Oude Graanjenever van Hooghoudt. Deze bevat tonen van vanille, graan en een hintje zuidvruchten. Een warm prikkelende combinatie met citrus tonen, een licht bittertje en een moutige afdronk.

Hooghoudt Korenwijn en een Quadrupel bier
De ware liefhebber gaat voor een Korenwijn in de Kopstoot. De kracht van de combinatie zit ‘m hier in de kruidigheid van de Korenwijn en het zoete van de Quadrupel. Het zoetje vlakt het zuurtje van de Korenwijn van Hooghoudt iets af, waardoor de kruidigheid en intensiteit wordt versterkt.

De Kopstoot is een oer-Hollands ritueel en een ultieme smaakcombinatie. Daarnaast geeft een goed jenevertje jouw speciaalbiertje nog meer diepgang. Cheers!

Shape

Lees verder in de jeneverpedia

Hooghoudt Image

4e generatie: de exporteur en filosoof

Historie Image

Dutch Courage

Smaak Image

Jeneverbes

Hooghoudt Image

3e generatie: De marketeer en handelaar