Shape

Highlights

 • Product
  Raw genever
 • Product
  Sweet spiced genever
 • Product
  Aged 6 years
 • Product
  PX 7 Years
 • Product
  Dutch Paloma
 • Product
  Dirty Genever
 • Product
  Straaljager
 • Product
  Beerenburg Cola
Image Divider

Jenever vs Gin

Hoewel Jenever de Godfather is van Gin verschillen beide dranken van elkaar.

Ben jij he-le-maal weg van Gin & Tonic? Neem dan eens een uitstapje naar jenever, de godfather van gin! Geloof het of niet, maar deze zomer is jenever echt jouw favoriet. En nee, jenever is echt meer dan dat straffe goedje wat je opa vroeger altijd dronk.

Het afgelopen jaar wordt jenever steeds populairder, en terecht. Veel bartenders werken met dit oer-hollandse product en zijn trots op onze herritage.

Jenever is eigenlijk de voorloper van de gin stijl die we nu allemaal kennen als de London Dry Gin. Traditioneel heeft jenever een hoog moutwijnpercentage (15% – 50%), met als resultaat een vergelijkbaar mondgevoel en moutige tonen zoals bij whisky, en een mix van kruiden en specerijen die overeenkomt met de stijlen van gin. Jonge jenever heeft een lager moutwijngehalte (tot 15%), waardoor het een wat ‘lichtere’ stijl jenever is. In zowel oude als jonge jenever speelt jeneverbes een belangrijke rol, evenals andere specerijen, kruiden en (citrus) vruchten. De meest bekende gins als Beefeater, Bombay, Gordon’s en Hendricks hebben als basis neutrale alcohol die op smaak is gebracht met specerijen en kruiden. Waar ook jeneverbes een hele belangrijke rol speelt in dit drankje.

Gin drink je in principe niet puur, maar wordt altijd aangelengd. Voornamelijk met tonic. De welbekende G&T’s. Jenever heeft een volle en rijke smaak, waardoor een jenevertje ook prima puur gedronken wordt. Daarnaast heeft jenever door middel van moutwijn een granige smaak welke je niet terug vindt in een gin.

Shape

Lees verder in de jeneverpedia

Smaak Image

Kopstootje

Hooghoudt Image

4e generatie: de exporteur en filosoof

Historie Image

Dutch Courage

Smaak Image

Jeneverbes